KERST- en NIEUWJAARSWENS DIVO

‘Kerstmis is dien dag dat ze niet schieten’ - Wannes Van De Velde.

 

Divo wenst je ter gelegenheid van Kerstdag en Nieuwjaar een leven vol actieve vrede en tevredenheid. Daden en dingen van en voor jezelf waarop je met een glimlach kan terug kijken.

Divo wenst je ook een eigen specifieke vredesbijdrage: de bijdrage van verbindende communicatie. Dat wie met jou communiceert of samenwerkt een ervaring beleeft van blijheid, waardering, de moeite waard, interessant. En, vice versa, dat je die ingesteldheid kan aanleren en versterken om naar elke andere te kijken als interessant, de moeite waard, met een glimlach.

Glimlachen bevordert de gezondheid! Geluk en gezondheid voor 2019.

 

De Divo-stuurgroep.

Robert, Theo, Etienne, Maïté, Annick, Jan, Katty, Paul, Lieven, Karin, Geert, Frans

JUNI 2018

 

Directeur, geen zwaar beroep? DIVO REAGEERT.

Divo is verontwaardigd

- over het schrappen van het directieambt in de (onderhandelde) lijst van ‘zware beroepen’ voor de ambtenaren,

- ....

LEES MEER

MEI 2018

Pinksterwens. ‘Veni Creator Spiritus’ (‘Kom Schepper, Geest’) is een traditionele gregoriaanse Pinksterhymne, wellicht afkomstig van een Frankische Benedictijn uit de negende eeuw.

Motiveren tot schepper zijn, tot creativiteit, buiten musea en workshops en ateliers, in het dagelijks leven. Dit lijkt ons een plezierige wens voor alle onderwijsmensen en zeker voor hun leiders. Loskomen van de protocollen, de gevestigde gewoontes, de rites, de vaststaande modellen en inzichten. Met humor en scheppend vermogen nieuws toevoegen aan wat is. Creativiteit aanwenden om jezelf en anderen gelukkig te maken.

Divo wenst je inspirerende pinksterdagen.

FEBRUARI 2018

CAO XI staat in de stijgers en Divo betreurt dat nogmaals de zwaar belaste groep van directieleden - wat betreft het secundair onderwijs - in de kou blijft staan. Divo dringt al jaren aan op een aanpassing van de loonschalen van directieleden. Ondanks studies uit het verleden (de Hay-studie) komen we nooit verder dan een opname in een lineaire regeling. Divo heeft op 28 februari een brief geschreven (zie link) naar de Minister en de COC. Wij hopen op een positieve reactie en houden jullie op de hoogte.

BRIEF

DECEMBER 2017

Collega Jan De Boeck (Mechelen) meldt ons het volgende in verband met het M-decreet:

'Vorige week vertrok er een open brief naar de minister om de problemen bij de ondersteuningsnetwerken aan te klagen. Hieronder de info die in mijn schoolnieuwsbrief verschenen is. Het kabinet reageerde bijzonder snel, want vandaag (20/12/17) wordt een afvaardiging ontvangen door de minister.'

DIVO ondersteunt deze actie en plant ook een onderhoud met het Kabinet van de minister.

Op deze links lees je de betreffende documenten.

NOVEMBER 2017

Het zou mooi zijn als het met de onderwijsakkoorden van de laatste weken evolueert als met de bladeren in de herfst. De dominante kleur vervaagt en laat de veelkleurigheid eronder stralen. Al voor ze vallen, ontwikkelde zich een nieuwe toekomst. De herfst en de winter als ideale seizoenen tot herboren worden. We kunnen de gang van de natuur verrijken met durf, creativiteit, vindingrijkheid en vooral met … focus op het relationele proces dat onderwijs door en voor mensen is.

AUGUSTUS 2016

Divo wil samen met jou  stilstaan bij die pensioenhervormingen en bij de Hay studie uit 2001.

LEES MEER

JUNI 2016

In naam van de Divo stuurgroep wens ik je na de laatste loodjes (loden?) straks een verdiende en ontspannen vakantie toe. Ik wil je op de valreep van de zomervakantie toch nog enkele mededelingen doen in verband met een aantal op til zijnde wijzigingen in de communicatie met de leden.

LEES MEER

NUTTIGE LINKS:

STUDIEDAG

De volgende is gepland op VRIJDAG 13 DECEMBER 2019.

 

lees meer