/ HOME

DIVO STUDIEDAG 10 DECEMBER 2021

 

Beste collega’s directieleden,

 

De studiedag van 10 december 2021 krijgt stilaan vorm. Ondertussen is digitalisering van het onderwijs volop in de actualiteit. Dat sterkt ons in de keuze van het thema.

 

HOE DIGITAAL WORDT HET VERNIEUWD ONDERWIJS ANNO 2022 ?

 

Om dit thema zo dicht mogelijk bij de realiteit te blijven doen wij beroep op de organisatie SCHOOLMAKERS die zal instaan voor een korte maar puntige inleiding.

 

Vervolgens brengen we zes PRAKTIJKVERHALEN uit verschillende onderwijsvormen en schoolprofielen. Dit hoeven niet noodzakelijk vlekkeloze succesnummers te zijn. Uit ervaringen van vallen en opstaan kunnen we immers veel leren. Schoolmakers zal meeluisteren en alles in goede banen leiden.

 

Schoolmakers zal tenslotte via een afsluitende synthese deze studiedag consolideren, waarna we verrijkt met nieuwe inzichten en ideeën opnieuw het veld in kunnen.

 

De timing zal eveneens voorzien in ruimte voor vragen en reacties.

 

KBC zorgt gewoontegetrouw voor de afsluiter. Een korte voorstelling over het pad naar- en de toekomstvisie op digitalisering bij KBC, plaatst onze uitdaging in een breder perspectief.

 

Het concrete programma met namen en timing volgt later. INSCHRIJVEN kan nu al via onze WEBSITE ( www.divo.be ). Het bijwonen van de studiedag is naast het vormingsaspect ook een manier om collega’s te ontmoeten en aan netwerken te doen. Daar zorgt elk jaar de gezellige lunch voor die deel uitmaakt van de studiedag. Wie deelneemt wordt als bonus ook automatisch lid van DIVO. Wie LID wil worden zonder de studiedag bij te wonen, kan dit eveneens regelen via onze website.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat na de hectische en belastende coronaperiode, een inspirerende studiedag rond een pertinent thema, gekoppeld aan persoonlijk contact met collega’s uit Vlaanderen en Brussel, een hart onder de riem kan zijn voor de vele uitdagingen van een onderwijs in volle transitie.

 

De studiedag heeft plaats op 10 december 2021 in het KBC gebouw in de Havenlaan te Brussel.

 

De Divo Stuurgroep.