/ HOME

POTCAST 'Digitaliseren van het onderwijs' Kristiaan Mesens

DIVO STUDIEDAG 29/04/2022

Hoe digitaal wordt het vernieuwd

onderwijs anno ’22 ?

 

 

Wanneer? Vrijdag 29 april december 2022

Waar? KBC gebouw, Havenlaan 2, Brussel (op wandelafstand van Brussel-Noord)

Hoe inschrijven? Via www.divo.be

 

De coronacrisis heeft de urgentie van digitalisering van het onderwijs meer dan ooit onder de aandacht gebracht. De overheid zet een tandje bij en de scholen gaan mee in de stroom. Maar hoe loopt het werkelijk op het veld en wat is werkelijk relevant? Wij zoeken het samen met jou uit op onze jaarlijkse studiedag die na een jaar coronapauze opnieuw live gaat. We kijken uit naar jouw aanwezigheid!

 

Programma:

vanaf 08.30u ontvangst met koffie

09.30u - welkom door de voorzitter – Theo Gorssen

09.40u - inleiding door JAN ROYACKERS (Schoolmakers)

10.15u - drie getuigenissen van scholen gevolgd door panel met reacties uit de zaal – deel 1

11.15u - pauze

11.35u - drie getuigenissen van scholen gevolgd door panel met reacties uit de zaal – deel 2

12.35u - toekomstvisie digitalisering binnen KBC – Jan Bruyneel

13.00u - slotwoord door voorzitter

13.10u - wandelbuffet

 

Getuigenissen door  Scheppers Mechelen, Rozenberg Mol, VTI Roeselare, SJB Mol, Heilig Hart Middenschool Bree, Kardinaal Van Roey Instituut Vorselaar

 

JAN ROYACKERS van Schoolmakers stelt zichzelf voor:

‘Ik ben Master in de Romaanse talen (Frans en Spaans) en volgde een postgraduaat socio-emotionele leerlingenbegeleiding. Ik heb 9 jaar ervaring als leraar en was gedurende 6 jaar leerlingenbegeleider op een grote secundaire school. Als lid van de Pedagogische Raad leerde ik onderwijsthema’s te benaderen vanuit verschillende onderwijsniveaus: klasvloer, schoolbeleid, scholengroep … Via masterclasses en bijkomende opleidingen verdiepte ik me in schoolbeleid, management en procesbegeleiding. Ik stond ook als vrijwilliger voor de klas in Rwanda. Die ervaring inspireert me nog elke dag om de veerkracht van jongeren aan te sterken.’

 

INSCHRIJVEN STUDIEDAG:

De kostprijs voor deelname aan de studiedag (referaten, lunch en lidmaatschap als bonus) bedraagt 100 euro. Dit bedrag is ondeelbaar. Inschrijven en betalen doe je individueel via de website. Wie inschrijft voor de studiedag krijgt het lidmaatschap als bonus en hoeft hiervoor dus niet meer extra te betalen. Na inschrijving wordt onmiddellijk elektronisch een factuur opgestuurd naar het e-mail adres dat op de inschrijving werd opgegeven.

 

Onze jaarlijkse studiedag wordt niet alleen door de deelnemers hoog gewaardeerd, maar is ook een ontmoetingsplaats voor collega’s uit alle windstreken en de aanwezige onderwijsactoren, kortom een fijne netwerkdag.

 

LIDMAATSCHAP:

Wie naar de studiedag komt is automatisch lid van Divo. Wie niet naar de studiedag komt en Divo wenst te steunen kan zich lid maken door 40 euro te betalen. Je ontvangt dan alle e-mails en de twee nieuwsbrieven. Het lidmaatschap loopt telkens van studiedag tot studiedag. Uw lidmaatschap is belangrijk om de stem van onze vereniging kracht te geven.

 

Inschrijven voor de studiedag, lid worden en betalen kan via de website: www.divo.be .

Na inschrijving of opgave lidmaatschap wordt onmiddellijk elektronisch een factuur opgestuurd naar het e-mail adres dat op de inschrijving werd opgegeven.